Twee paaltjes en een touwtje, dan konden we pootjebaden.

Margriet Joosten, Geert Joosten en Ben Köster, Doornenburg

Margriet, Geert en Ben zingen bij De Burchtsanghers uit Doornenburg. Ze deden dit jaar voor de tweede keer mee, in de Klompenwaard. “Een groot stuk”, zegt Margriet, “maar we deelden het met de stedelijke muziekvereniging UDI”.
Ben: “Natuurlijk was het financieel en voor het milieu mooi. Maar mij viel het op dat de saamhorigheid van ons koor verstevigd en versterkt is. We hebben eigenlijk nooit dit soort uitstapjes met het koor. Misschien viel het daarom wel op. Zelfs de kleinkinderen deden mee”.
Margriet: “We maakten er ook echt een uitje van, met broodjes en koffie en zo”.

Margriet: “We vonden van alles. Vooral veel plastic, maar ook kapot glas, en jerrycans met troep erin. Later hoorden we dat er dit jaar in heel Lingewaard minder was opgehaald dan vorig jaar. Maar wij hadden wel de indruk dat er bij ons geen verschil was”.
Ben: “Bij Vahali moesten we over grote basaltblokken lopen. Dat was erg vervelend en ik was blij toen ik eraf kon. Maar toen ik achterom keek, zag ik nog een stuk plastic. Ik ben toch teruggelopen. In principe wil je alles weg hebben. Als je eenmaal begint, wil je alles meenemen, zelfs de kleinste stukjes”.
Geert: “Mijn opa was vroeger al aan het strandjutten. Stukken hout en kolen, voor in de kachel. Ja, dan hoefde je het niet te kopen hè?”

Margriet: “Dit is een schitterend gebied. Dat vergeten we zelf nog wel eens, maar nu ik er bij stil sta… Je kunt hier zo mooi wandelen langs het water en fietsen over de dijken. Vooral in de zomerdagen is het genieten”. Ben vult aan: “Met het kasteel en met het net gerestaureerde fort is Doornenburg zeker het mooiste dorp van de gemeente”.

Margriet: “Vroeger gingen we als kinderen al naar de Waalstrandjes. Heerlijk spelen in het zand, maar ook pootjebaden in de Waal. Mijn vader sloeg dan twee paaltjes in het water en spande er een touwtje tussen, dan wisten wij tot hoever we konden gaan.
En nu gaan wij met de kleinkinderen. Onze kleindochter gaat er graag stokjes en steentjes in het water gooien. Een keer zijn we met haar naar Scheveningen gegaan. Maar dat was geen echt strand, zei ze. Want je kon er geen stokjes gooien”.

Fort Pannerden. Foto Staatsbosbeheer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s