In alle liedjes van Herwijnen komt de Waal voor.

Eveline van der Meijden en Anita Macleane, Boveneind

In Boveneind bij Herwijnen wonen 150 gezinnen, waarvan vrijwel iedereen lid is van de zeer actieve buurtvereniging.
Anita: “De Waal verveelt nooit. Mijn moeder woont pal aan de rivier en het uitzicht blijft boeien, je ziet altijd wel iets. Wanneer we ergens geweest zijn en we rijden op huis aan, dan vragen de kinderen steevast: Mam, gaan we over de dijk? Want dat is toch het mooiste. Als kind speelden we er zelf al. Kinderfeestjes, fikkie stoken, we doen van alles. De kinderen uit Boveneind hebben zelfs een eigen hut aan de Waal”.

Eveline: “Meedoen met Waaljutters was dan ook voor iedereen vanzelfsprekend. Veel mensen uit Boveneind maken ’s zomers gebruik van de strandjes of gaan er vaak wandelen met de hond. Wij hadden huis aan huis flyers verspreid en gingen uit van een grote opkomst. En dat bleek ook wel. Wie niet kon of wilde jutten, kwam met koffie. De eerste keer was het erg koud, toen hadden we ook gezorgd voor een borreltje voor onderweg. En op de zaterdag voor Pasen waren er natuurlijk paaseitjes bij de koffie”.

Anita: “Het zijn echt aanpakkers hier in Boveneind. Eens in de vijf jaar geven we een groot feest. Een jaar tevoren beginnen we al met timmeren en zagen. We zijn er dus aan gewend om op iedereen een beroep te doen. Dat is handig met veel loonbedrijven en aannemers. Dus hadden we nu een tractor met platte kar, voor het afvoeren van de vuilniszakken. En iemand anders kwam weer met een heel handige quad. Het is fantastisch dat je zo iemand hebt, dat scheelde een hoop gesjouw. Vorig jaar lag er verschrikkelijk veel vuil, echt van jaren. Dat er nu minder lag, komt misschien ook doordat je nu niet meer met de auto erin kunt komen”.

Eveline: “De Waal is heel vanzelfsprekend voor ons. In alle liedjes van Herwijnen komt de Waal voor, het dorpje aan de Waal. Als mensen ons vragen waar we wonen, dan is het antwoord altijd: Ik woon in Herwijnen aan de Waal.
Van de bijdrage die we voor het jutten ontvingen, hebben we onder andere vlaggen aangeschaft, eigen vlaggen van Boveneind. Die zie je nu overal in de voortuinen. Iedereen heeft het hier naar z’n zin. Als je hier al weggaat, dan is het in een houten jasje”.

Waaljutters Lingewaal 19mrt16 05S Buurtver. Boveneind Herwijnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s